Hälsokost

Produktkategorier
Fler erbjudanden

<< Tillbaka  

Hemofer Plus 100tabl - Cederroth

Hemofer Plus 100tabl - Cederroth

Vårt pris: 65 Kr


Rek pris: 82,50 Kr
Tillverkare:
Cederroth

Produktinformation
Hemofer Plus – nytt järntillskott med folsyra för gravida

Hemofer Plus är en unik produkt för dig som är gravid eller planerar graviditet. Hemofer Plus ger dig de viktiga tillskotten järn och folsyra i en och samma tablett.

Under graviditeten behöver du extra järn för att både du och barnet ska må bra. Järntabletter orsakar dock ofta förstoppning, ett problem som gravida kvinnor brukar ha nog av ändå. Hemofer är järntillskottet som är snällt mot magen. Det innehåller hemjärn, vilket tas upp bättre och ger mindre biverkningar.

Hemofer Plus innehåller dessutom folsyra. Folsyra är ett B-vitamin som är viktigt för fostrets utveckling. Tillräckligt intag av folsyra minskar risken för spontan abort eller allvarliga hjärnskador på fostret, så kallat ryggmärgsbråck. Då tillskottet är som viktigast i tidig fas av graviditeten rekommenderas folsyratillskott från det att du planerar graviditet.

 

Folsyra
Folsyra är ett B-vitamin som finns i bladgrönsaker och i lever. Det behövs för celldelningen och kroppens omsättning av proteiner. Folsyrabrist leder till störd celldelning, vilket får störst effekt på snabbväxande vävnad, som vid anläggning av nya organ hos foster eller blodkroppsbildning i benmärgen. Gravida kvinnor och de som planerar graviditet rekommenderas dubbelt så mycket folsyra, 400 mikrogram per dag, jämfört med kvinnor i allmänhet.

Vad innehåller en tablett Hemofer Plus?
Hemofer Plus är ett naturligt skonsamt järntillskott som innehåller hemjärn och folsyra.


Dosering

Rekommenderad dosering: 3 tabletter dagligen

Gravida: 3-4 tabletter dagligen.
Hemofer är ett väl balanserat kosttillskott. Man kan mycket gärna ta hela dagsdosen vid ett och samma tillfälle. Hemofer ger sällan några biverkningar eftersom hemjärn tas väl upp av tarmen.


Innehåll

Innehåll per 3 tabletter 4 tabletter

Järn 27 mg (193%*) 36 mg (257%*)

Folsyra 400 mcg(200%*) 533 mcg(267%*)

Vitamin C 60 mg (75%*) 80 mg (100%*)

* % av dagligt referensintag

 

Innehåll: Hemoglobinpulver (från gris), majsstärkelse, konsistensmedel (glycerol), mineral (ferrofumarat), vitaminer (natriumaskorbat, pteroylmonoglutaminsyra), ytbehandlingsmedel (hydroxipropylmetylcellulosa, talk, magnesiumsalt av fettsyror), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), färgämne (järnoxid), vegetabilisk olja (palm- och kokosolja i varierande proportion).

 

 

Handla Hemofer Plus 100tabl - Cederroth billigt hos Naturligt

<< Tillbaka